Home » Освітнє середовище » Культурне середмістя » Незабутньо, незвично і нетрадиційно відбулись святкові заходи з нагоди відзначення 103-ї річниці соборності України у Миколаївській ЗОШ № 57 імені Т.Г.Шевченка.

Незабутньо, незвично і нетрадиційно відбулись святкові заходи з нагоди відзначення 103-ї річниці соборності України у Миколаївській ЗОШ № 57 імені Т.Г.Шевченка.

Святковий день у школі дихав сучасністю, без пафосу і бравурного офіціозу. Та якраз після такого заходу не виникає сумнівів, що ця дата сколихнула дитяче серце, знайшла у ньому відгук назавжди.

Урочистості розпочались пам’ятною  та вже традиційною подією для всієї шкільної родини – в особливій обстановці, перед погруддям Т.Г.Шевченка і строєм Державних Прапорів України восьмикласникам Андрію Цвігуну, Поліні Кулаковій, Юрію Федоровському  вручили паспорти  громадянина України.

Було дуже зворушливо, коли підлітки, беручи паспорт у руки, не приховуючи своєї схвильованості у голосі, гордо і впевнено один-за-одним виголошували слова, які мають великий зміст та причетність до цієї видатної дати – Дня соборності Української держави.

Молодих громадян України з важливою у їх житті подією першим привітали шановані гості – Юрій Діденко, український політик, кандидат історичних наук, народний депутат ІV скликання,  голова Миколаївської обласної організації Народного Руху України,   Олена Івашко, власний кореспондент газети Верховної  Ради «Голос України», Ігор Ніколаєв, доктор історичних наук, завідувач кафедри історії  МОІППО, батьки, вчителі, представники ЗМІ.  Почесним гостям учні-шевченківці вручили символічні пам’ятні краватки, кольорів нашого прапора, які виготовили на уроці трудового навчання.

В Європейській конференц-залі працювали Відкриті студії партнерства, їх спікером стала учениця 9 класу, президент шкільного парламенту Марія Гайченко. Зважаючи на карантинні заходи, для того щоб вся школа була учасником подій в конференц-залі, класи наживо були підключені з нею в онлайн-режимі. Учні продемонстрували на головному екрані свою відео-трансляцію та  поділилися, що для них означає це свято.

Школярі мали можливість задати питання поважним гостям школи – представникам науки і громадськості, які запрошені на Відкриті студії, щоб висловитись своїми компетентними оцінками щодо значення доленосної події у розбудові Української держави.

 Відбулася презентація  оновленої Інтерактивної карти України, яка розміщена у вестибюлі першого поверху будівлі (напередодні Дня Соборності учні-шевченківці завершили третій етап, цьогоріч її доповнили новою інформацією про видатних особистостей кожної області України). З Європейської конференц-зали відбулося пряме включення з локацією, де учні, які працювали над її змістовим наповненням, ознайомили з дією нових qr -кодів, списками непересічних людей України, – з минулого до сьогодення.

Присутні, користуючись своїм телефоном, змогли  самостійно на вибір просканувати на карті будь-який регіон, оцінити додаткові можливості Інтерактивної карти.

У рамках урочистих заходів відбувся фестиваль патріотичної пісні. Зважаючи на карантин, він проходив у шкільній актовій залі, з якою так само наживу буде підключена Європейська конференц-зала, та всі учнівські класи. Оцінити таланти учасників фестивалю, які демонструвались на головній шкільній сцені, змогли усі, незважаючи на те, що у цей час перебували поза її межами.

Урочистості завершились піснею «Я люблю Україну», яку з Україною у серці співала вся шкільна родина.

Не виникає сумнівів, що визначна дата нашої історії – день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки (що відбулося 22 січня 1919 році), сколихнула дитячі серця. Саме так треба вчити учнів історії свого народу, якщо ми хочемо виховати патріотів. З глибокою вірою у гідне майбутнє України! Єдиної, неподільної, мирної і щасливої!


Leave a comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Календар

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930