Home » Партнерство в дії » Євроінтеграція » День Європи в Миколаївській школі імені Шевченка

День Європи в Миколаївській школі імені Шевченка

Фешенебельно, по-європейськи елегантно, відповідно до тенденцій кращого смаку і актуальності выдзначила в п’ятницю, 14 травня, ДЕНЬ ЄВРОПИ Миколаївська ЗОШ № 57 імені Т.Г.Шевченка.

Подія почалося о 8.30 ранку з офіційного відкриття Європейського конференц-залу, обладнаного для проведення пленарних засідань, круглих столів, інформаційних кампаній.

Крім сучасної фото- відео-комп’ютерної інформаційної техніки, меблів, – зал забезпечений Прапором Євросоюзу і національними прапорами всіх країн ЄС.

Під час Європейського сніданку відбувся Фестиваль з презентацією страв країн Європи. Гостям студії були презентовані чашки з логотипом цього дня «Європа – наш дім».

Протягом наступної години пройшли Європейські Студії партнерства, їх спікери стали:

– Ігор Ніколаєв, доктор історичних наук, завідувач кафедри МОІППО, тема студії: «Становлення та розвиток ЄС»;

– Тетяна Чичкалюк, кандидат економічних наук, доцент кафедри НУК імені адмірала Макарова, тема студії: «Шлях до Європи. Міжнародний туризм».

В рамках подальшої програми пройшли заходи:

– виставка лепбуков і інсталяцій «Архітектурні пам’ятники Європи;

– інтелектуальний турнір «Пізнаємо Європу. Презентація країн Європи». Медіапродукти оцінювало журі: Олена Івашко – власний кореспондент у Миколаївській області газети Верховної Ради України «Голос України», Олександра Ментель – член Національної спілки журналістів України, керівник гуртка «Школа журналістики».

Дуже цікаво пройшла науково-практична конференція «На шляху до Європейського хмарі відкритої науки як глобального інструменту наукових досліджень». Одним з доповідачів стала Тетяна Голубченко, начальник управління ДСЯО в Миколаївській області. Тема виступу: «Державна служба якості освіти України і країни Європи: взаємодіємо і прямуємо до якісної освіти в Україні разом». Були підняті питання участі в міжнародних освітніх проєктах: (ЮНІСЕФ) в Україні, SURGe, швейцарсько-український проєкт DECIDE, розробки по Програмі підтримки освітніх реформ в Україні «Демократична школа» (спільно з Європейським центром імені Вергеланд), проаналізовано досвід і співробітництво в рамках участі в поїздці до Чехії в 2019 році. Директор школи Андрій Малахов розповів «Про участь в роботі Центру українсько-європейського наукового співробітництва на шляху до Европейскої хмари відкритої науки». Ірина Змунчилова, фасилітатор проєкту, вчитель англійської мови поділилася досвідом участі в Міжнародному проєкті МОН та British Council United Kingdom’s «Teaching English in Basic School course has done». Оксана Запорожець, тьютор студії природних наук, вчитель фізики представила проєкт «Організація віртуальних лабораторних робіт на сайті інтерактивних симуляцій« PHET COLORADO », який був презентований на VI Міжнародній дистанційній міждисциплінарної наукової конференції «Trends and directions of development of scientific approaches and prospects of integration of Internet technologies into society» в Стокгольмі, Швеції. Олена Клименко, ментор студії класних керівників, розповіла про презентацію досвіду роботи щодо ролі адміністративно-дорадчих органів у процесі прийняття управлінських рішень в освітніх установах в Венеціанському університеті Ка’Фоскарі на Міжнародній науково-практичній конференції «Public administration: European development strategies» у Венеції, Італії.

У святкуванні Дня Європи взяли участь випускники школи, за сприяння яких висаджено Європейську алею. Протягом дня також в різних локаціях пройшла фотосушка «Подорожуй по Європі», відбулася книжкова виставка «Ми – українці, ми – серце Європи» і ряд інших заходів.

Європейський конференц-зал дозволить створити більш належні умови для якісного надання знань учнівської молоді по 6 базових європейських цінностям, допоможе розкрити практичний сенс євроінтеграції, роз’яснить ті переваги і можливості, які з’являються в житті завдяки інтеграції нашої країни в ЄС. Євроінтеграція – це зближення України з ЄС як на рівні законів, так і на рівні правил і звичаїв, що існують в суспільстві.

Він також стане постійним місцем роботи учнівського самоврядування – шкільного парламенту, шкільних демократичних досліджень.


Leave a comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Календар

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930