Home » Освітній процес » Дистанційне навчання » У Миколаєві працює школа з дистанційним навчанням на постійній основі

У Миколаєві працює школа з дистанційним навчанням на постійній основі

У Миколаєві загальноосвітня школа № 57 імені Тараса Шевченка, в рамках пілотного проєкту, набрала учнів середньої школи у класи з постійною формою дистанційного навчання.

Про це кореспондентам Суспільного розповів директор ЗОШ № 57 Андрій Малахов.

За словами Андрія Малахова, учні його школи почали навчатися дистанційно ще задовго до пандемії.

“У 2010 році ми перейшли на електронні щоденники. Ми були однією з перших шкіл і Миколаєва, і України, яка застосувала платформу “Щоденник”. З 2018 року школа працює в Гугл-класах та на інших платформах. Я, наприклад, викладаю хімію та біологію. Всі свої уроки я завжди викладав на цю платформу, незалежно від того, чи були вони дистанційними, чи ні. Учні можуть у будь-який час зайти і переглянути урок”, ‒ розповів Андрій Малахов.

У дистанційні класи в школі набрали 72-х учнів з п’ятого по дев’яті класи. Набір оголошували з літа. Зі слів заступниці директора з навчально-виховної роботи Оксани Хмельної, за дистанційним навчанням майбутнє.

“Ми бачимо значну кількість дітей, які спробували дистанційне навчання, під час пандемії зрозуміли, що для них це найбільш зручний варіант. Ми набрали класи, в яких 10-15 дітей. Тут діти, які займаються спортом і довгий час відсутні у навчальному році, дехто за станом здоров’я, декому психологічно комфортніше перебувати вдома, ніж в класі”, ‒ розповіла Оксана Хмельна.

За словами заступниці начальника управління освіти Миколаївської міськради Світлани Макарової, у Миколаєві планували організувати дистанційні класи у морському та класичному ліцеях, проте не змогли набрати потрібної для цього кількості учнів.


Leave a comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Календар

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930