Головна » Новини » Майстер-клас від Юлії Бурцевої

Майстер-клас від Юлії Бурцевої

«Я вперше бачу таку ідеальну кухню у звичайній українській школі!», – зазначила учасниця «МайстерШеф-8» Юлія Бурцева під час її відкриття у школі міста Миколаєва.

Сучасна учнівська кухня, облаштована за всіма критеріями Нової української школи, – казкова мрія кожного вчителя предмету «Трудове навчання». І ось вона – картинка в реальності! Після довготривалого капітального ремонту у Миколаївській ЗОШ № 57 імені Т.Г.Шевченка стала до ладу саме така навчальна кухня.

Неабиякою подією для учнів, вчителів та батьків було її офіційне відкриття: у школу прибула учасниця «МайстерШеф_8» Юлія Бурцева, щоб провести з дівчатками майстер-клас.

У 2018 році Юлія увійшла у двадцятку кращих шефів України. В очікуванні зустрічі з талановитим кулінаром, діти не стримували хвилювання. Педагоги зробили все, щоб в учні мали вишуканий вигляд: продумали до дрібниць дизайн форменого одягу. 
Юлія Бурцева для багатьох школярів є кумиром з «солодкого царства». Тому дізнавшись, що кухню буде презентувати така шанована гостя, – особливо допитливі переглянули на Ютубі практично всі телепередачі за її участю. 
Та хвилювання вмить розвіялись, як тільки діти побачили Юлію на порозі. Усміхнена, бадьора, оптимістична, – з перших слів повернула впевненість, розтопила лід скутості та хвилювання.

Юлія Бурцева:
«Я у захваті від вашої кухні! Я вперше бачу таку ідеальну кухню у звичайній українській школі! Вона відповідає усім критеріям, щоб на ній працювали навіть справжні Майстер-шефи. А все це – для вас, для дітей?! 
Я спеціально тримала в секреті смаколик, який ми з вами зараз будемо пекти. Щоб зберегти інтригу! Знаю, що всі діти найбільше полюбляють солодощі. Тому ми будемо випікати шоколадні кекси (мафіни). Хвилюватись не потрібно, увесь процес буде відбуватись в ігровій формі, щоб всім було цікаво і весело. А чому саме кекси – бо вони мають красивий вигляд і дуже смачні!»

Допомагали шефу вісім дівчаток. Не можна не відзначити їх старанність! Зауважу, під пильним поглядом немалої аудиторії глядачів, працівників ЗМІ, батьків, вчителі!

Мафіни вийшли чудові! Солодкий урок трудового навчання залишив незабутні враження.

Подію коментує директор школи Андрій Малахов:

«Капремонт кухні тривав з квітня 2018 року. Досить немалі кошти – 67 тисяч гривень нам виділило міське управління освіти, але практично всі вони пішли на облаштування стін. Ремонт завершили за підтримки батьків. Зокрема, підлога, стяжка, плитка, а також такі чудові столи, техніка. 8 учениць, які пройшли у Ю.Бурцевої майстер клас, згодом самостійно будуть навчати інші групи дітей». 
Андрій Анатолійович наголосив, що і у подальшому сподіваються на співпрацю з Юлією. 6 травня школа проводить великий міський фестиваль «Намивські роси», де під час майстер-класів будуть презентуватись страви національної кухні. Очікують на майстер-клас від Юлії Бурцевої для більш широкої аудиторії – усіх всіх гостей фестивалю.

По-святковому почувались вчителі трудового навчання. Олена Вікторівна Загребаєва поділилась:

«Я дуже рада, що діти – учні 5-11 класів будуть здобувати навички в таких сучасних умовах. Мікрохвильова піч, холодильник, три кухонні столи, три плити, три мийки, три комплекти посуду для трьох бригад кухарів-кондитерів, міксери та інше обладнання. Кухня облаштована відповідно до навчального плану, тому що трудове навчання передбачає декілька модулів з приготування їжі. А у нас готують не тільки дівчата, але й хлопці. І батьки дуже задоволені, коли вони приходять додому і демонструють те, що навчились на уроці трудового навчання».

ПОРАДИ від майстер-шефа Юлії БУРЦЕВОЇ, які прозвучали у ЗОШ № 57 імені Т.Г.Шевченка:

1. Я завжди готую лише тоді, коли у мене гарний настрій. Тому і ви завжди налаштовуйтесь на позитив, якщо хочете, щоб ваші страви вдались смачними.
2. Якщо у мене поганий настрій, я знаю як його змінити. Я печу булочки. Аромат дріжджового тіста, вершків, ванілі наповнює кімнату щастям, – і настрій знову хороший, я – «НА ПОЗИТИВІ!».
3. Вершки я завжди купляю у магазині, а не на ринку. Але не менше 33 відсотки жирності. Зараз саме з таких будемо варити карамель!
4. В школі я завжди робила шпаргалки, хоч дуже-дуже рідко ними користувалась. Навіть у минулому році для «Майстер-шеф_8» готувала шпаргалки. І навіть до вас у школу прийшла зі шпаргалкою з рецептурою. Може нею і не буду користуватись, але так мені спокійніше, нехай буде при мені… Запам`ятайте, щоб вдалась будь-яка випічка, потрібно педантично закладати інгредієнти: саме в тій кількості, як зазначено… Тому ретельно зважуйте усі інгредієнти. І – насолоджуйтесь смаком! Смачного!

Прес-центр Миколаївської ЗОШ № 57 імені Тараса Григоровича Шевченка.


Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Календар

Лютий 2025
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728