Home » Освітнє середовище » Культурне середмістя » Загальношкільні заходи » Відкриття кіноклубу медіапросвіти з прав людини Docudays UA

Відкриття кіноклубу медіапросвіти з прав людини Docudays UA

Школа №57 імені Т.Г.Шевченка Миколаївської міської ради стала повноправним членом Всеукраїнської Мережі постійно діючих кіноклубів медіапросвіти з прав людини Docudays UA (Мережа кіноклубів Docudays UA), – підписавши 16 грудня 2020 року письмову Угоду про співробітництво.

Розповідає директор школи Андрій Малахов: «Днями ми відкрили шкільний кіноклуб, що було давньою мрією. Наші учні по-справжньому пишаються, що мрія здійснилася, і тепер навіть стало можливим співпрацювати в рамках комунікаційної кампанії «MOVING FORVARD TO GETHER» Представництва Євросоюзу в Україні.

Щоб потрапити в мережу кіноклубів Docudays UA, довелося виконати помітний обсяг роботи. Перш за все, це відповідна матеріально-технічна база. Школа придбала ряд дорогого обладнання, реконструювала актовий зал. Ми переобладнали весь блок режисерського пульту управління відео / кінотехнікою – перенесли його з центру в кінець залу. Автоматизували процеси дистанційній трансляції. Придбали нові дистанційні пульти управління, моторизований кіноекран (розміром 5 м / 3 м), змонтували сучасний проектор 3D і т.д. Вся ця техніка була закуплена на кошти нашого фонду «Школа над лиманом».

Педагоги поділилися, що кіноклуб буде виконувати широке коло завдань. Учні зможуть дивитися тематичні фільми (під час вивчення художніх творів української та зарубіжної літератури). Також у них буде можливість у стінах школи в невимушеній комфортній обстановці знайомитися з сучасним кінопродуктом: науково-популярними, документальними та художніми стрічками про наше минуле, історію, культуру, традиції. Зокрема і кінострічками, в яких розповідається про основні права і свободи громадян, дотримання принципів демократії, гідності, свободи, людяності.

Варто зазначити, що партнерами Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA є Українська Гельсінська спілка з прав людини, Громадська організація «Південь», Благодійна організація «Фонд милосердя та здоров’я», Центр сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв.

Місія проекту «Мережа DOCU / клуби за реформи» – це проект, який сприяє місцевому розвитку та демократичним реформам у сфері прав людини за допомогою документального кіно, а також націлений на співпрацю й розбудову спроможності місцевих органів влади та громадянського суспільства. Проект здійснюється за підтримки Національного фонду за демократію (NED) (фонд, присвячений зростанню і зміцненню демократичних інститутів в усьому світі) і комунікаційної кампанії «MOVING FORVARD TO GETHER» Представництва Європейського Союзу в Україні. Її мета – показати українцям переваги і можливості співпраці України і ЄС. У «Школі над лиманом № 57» впевнені, що співпраця в рамках проекту «Мережа DOCU / клуби за реформи» посприяє більшій обізнаності учнів щодо практичних способів і інструментів захисту прав людини, поточних демократичних реформ в Україні.

Шкільний пресцентр


Leave a comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Календар

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930