Home » НУШ » STEM-освіта » Вчителька фізики Миколаївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №57 імені Тараса Шевченка Оксана Запорожець поділилася досвідом організації віртуальних занять з фізики на міжнародній науковій конференції в Швеції.

Вчителька фізики Миколаївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №57 імені Тараса Шевченка Оксана Запорожець поділилася досвідом організації віртуальних занять з фізики на міжнародній науковій конференції в Швеції.

Вчителька фізики Миколаївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №57 імені Тараса Шевченка Оксана Запорожець поділилася досвідом організації віртуальних занять з фізики на міжнародній науковій конференції в Швеції. У заході брали участь освітяни країн Євросоюзу, Білорусі, Бразилії, Казахстану, Узбекистану та України.Досвід проведення віртуальних лабораторних робіт з фізики на базі інтерактивного сайту “PHET COLORADO” під час VІ Міжнародної дистанційної міждисциплінарної наукової конференції в Стокгольмі вперше демонструвала освітянка з Миколаєва Оксана Запорожець.Оксана Запорожець розробила власний лабораторний практикум з фізики для учнів 7-9 класів. В умовах пандемії коронавірусу це стало альтернативою проведення лабораторних робіт із природничих наук для учнів. Бо під час демонстрації дослідів необхідне обладнання можна використовувати віртуально.”Лабораторні роботи вдома треба провести за допомогою якогось обладнання. Вдома в квартирах в учнів такого обладнання немає. Тому я знайшла такий сайт американський “PHET COLORADO”, на якому представлено тисячі анімацій з фізики, хімії й біології. І поставила собі задачу створити інструкції до лабораторних робіт з фізики”, – каже Оксана Запорожець.Оксана Запорожець каже, що цим досвідом ділилася під час онлайн-конференцій з учителями Миколаївської області. Розробку щодо створення віртуальних лабораторних робіт з фізики можна використовувати і в інших країнах світу. Тому тези наукового дослідження опублікують у збірці виступів VI Міжнародної дистанційної міждисциплінарної наукової конференції в Стокгольмі.Директор школи Андрій Малахов каже, що можливість брати участь у міжнародних конференціях з’явилася завдяки тому, що в лютому 2021-го року Миколаївську школу №57 включили до Центру українсько-європейського наукового співробітництва. Це громадська організація, яку створили в 2010 році в Одесі з метою допомогти українським науковцям, які вивчають європейський досвід у галузі освіти.За словами Андрія Малахова, в рамках співпраці з Центром українсько-європейського наукового співробітництва 26 лютого досвід школи № 57 щодо організації дистанційного навчання презентуватимуть під час Міжнародної конференції в Нідерландах.Авторка – Тетяна Бакоцька, оператор – Євген Сержук.Подробиці в репортажі кореспондентів Суспільного


Leave a comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Календар

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930